maanantai 5. syyskuuta 2016

Tänään satun olemaan täällä ja huomenna olen jo toisaalla

Moi! 
Mä olen Noora ja olen lähdössä kolmen päivän päästä, eli torstaina 8.9.2016, vaihtoon USA:an. Mun vaihto-oppilasjärjestö on AFS ja se on ainakin tähän asti toiminut moitteettomasti. 
Yhdysvalloissa tuun viettämään suurimman osan vuodestani host-perheeni kotikaupungissa Pittsburghissa, Pennsylvanian toisiksi suurimmassa kaupungissa sitten Philadelphian jälkeen. Kaupungin metropolialueella asustaa kaiken kaikkiaan noin 2,4 miljoonaa ihmistä, eli se on vähän isompi mesta kuin pääkaupunkiseutu. 

Pittsburghissa tuun käymään koulua nimeltä Fox Chapel Area High School, jossa on noin 1200 oppilasta, eli sekin on aika iso koulu ja siellä on hirveästi erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Mä en vielä tiedä tarkalleen, millainen lukujärjestykseni tulee olemaan, mutta matikka, Amerikan historia, englanti ja joku liikunta olivat ainakin pakollisia aineita. Siellä on koulut alkaneet jo elokuun lopulla, joten ilmestyn sinne sitten vähän kesken kaiken, joka myös lisää jännitystä. 
Koska lähtö on tosiaan jo torstaina, niin oon jo ehtinyt sulloa suurimman osan roinistani matkalaukkuihin. Oon siis ottamassa kaks laukkua, yksi iso ruumaan ja toinen käsimatkaan, ja yhden repun, joka mahtuu sitten jalkoihin lentokoneessa. 

Lennän Icelandairin lentokoneella Reykjavikin kautta New Yorkiin. Nykissä nukun yhden yön lentokenttähotellissa ja perjantai aamulla lähden köröttelemään bussilla kohti Pittsburghia. Lentomatka tulee kestämään 11 tuntia ja bussissa kulutan aikaa noin 10 tuntia. Onneksi kummallakin matkalla tulee olemaan muita vaihtareita pitämässä seuraa.
Tää tulee siis olemaan mun vaihtariblogi ja yritän postailla tänne kuulumisia mahdollisimman usein. 


Ensimmäisenä kevätpäivänä olen täällä jälleen. Yksi vuosi kuluu nopeasti. -Nuuskamuikkunen-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti